Инвалид на трактору херојски против снега

Извор: Викиновости


Село Шарани
Слика: Mixailogm89.

13. фебруар 2012.
Срезојевци-  (Бета) - Велика количина снега и ниске температуре нису спречиле Драгована Вуковића из села Срезојеваца код Горњег Милановца да својим трактором очисти око 200 километара завејаних путева у селима на падинама Сувобора.

Мада је инвалид, без једне руке и 61. годину стар, Вуковић несебично и даноноћно притиче у помоћ свима у суседству који су се нашли у невољи због невремена. Он је на трактор монтирао два разгртача за снег и већ две недеље чисти путеве у Срезојевцима, Леушићима и на Галичу.

Вуковић, коме је пре 47 година преса за прављење цигле откинула десну руку, први стиже до завејаних и од света одсечених домаћинстава у којима се налазе и старе и болесне особе, често без хране, огрева и лекова.

Вуковићеви суграђани, мештани Срезојеваца, су почели да сакупљају потписе за петицију којом ће Републичком штабу за ванредне ситуације предложити да Вуковићу додели посебно признање. У Јавном предузећу за путеве у Горњем Милановцу речено је Танјугу да ће Вуковићу бити надокнађено утрошено гориво за трактор, али ће га предложити за највише општинско признање, које се заслужним грађанима додељује у априлу.

Извор[уреди]