Илић: Аутопут ће заобићи храст

Извор: Викиновости

16. јул 2013.
Шарани (Горњи Милановац)/ Србија (Beta) - Министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић изјавио је данас да је проблем храста у селу Савинац код Горњег Милановца, који је на траси будућег аутопута, решен тако што ће пут заобићи дрво старо 600 година.

Запис код М. Пожаревца
Слика: CrniBombarder!!!.

У расправи у Скупштини Србије о Предлогу закона о државном премеру и катастру, Илић је посланицима показао мапу будућег пута и казао да је позвао пројектанте и стручњаке који су решили проблем тако да је храст заобиђен, размакнут је мост и размакнуте су трасе пута.

То решење, како је навео, потпуно је у складу са Законом о безбедности саобраћаја и неће бити застоја у изградњи аутопута.

„Сви који брину о храсту, не треба више да га чувају. Нико га неће померати“, рекао је Илић и истакао да се није желело улазити у сукобе са грађанима због храста и да за сваки проблем постоји решење.

Он је навео да су приликом изградње пута помињани и кафана и црква, али да нико није помињао храст све док машине нису дошле до тог стабла.

„Била вам је кафана важна - заобишли смо је, па онда црква, њу нисмо закачили и оскрнавили, али нико није храст поменуо. Кад је досла машина до храста сви су рекли - не може“, казао је Илић и додао да не би желео да посланике више „смара“ с том темом.

Извор[уреди]