Пређи на садржај

За убиства на утакмици оптужено 75 људи

Извор: Викиновости


16. март 2012.
Каиро/ Египат (Beta-AP) - Египатски државни тужилац подигао је оптужнице против девет високих полицијских званичника због помагања групи људи која је одговорна за убиство 74 особе на фудбалској утакмици у Порт Саиду прошлог месеца.

Тужилаштво је у четвртак оптужило укупно 75 људи, од којих су већина навијачи, да су повезани са убиствима која су, како је наведено у оптужници, унапред планирана.

Девет полицајаца, међу којима шест генерала и пуковник, налазе се у притвору.

По завршетку утакмице клуба Ел Масри из Порт Саида и Ел Ахли из Каира, 1. фебруара, домаћи навијачи су утрчали у терен да прославе победу свог тима са 3:1. Они су том приликом напали гостујуће фудбалере и стручни штаб, а потом се сукобили са навијачима клуба из Каира.

Видео снимци постављени на друштвеним мрежама приказују десетине полицајаца са пендрецима и штитовима како стоје за време инцидента, који је трајао пола сата.

Тужилац је навео да су полицајци, као и неколико званичника клуба из Порт Саида знали да домаћи навијачи планирају да нападну ривале из Каира и да су им намерно дозволили да уђу на стадион, а да их нису претресли.

Извор[уреди]