Захтеви студената нису разлог блокаде

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


7. новембар 2011.
Београд-  (Beta) - Филозофски факултет не може да преговара са неформалном организацијом каква је Пленум, рекла је у понедељак декан Филозофског факултета у Београду Весна Димитријевић и изнела сумњу да захтеви студената нису разлог блокаде наставе.

Настава на Филозофском факултету блокирана је од 20. октобра.

„Не може да се преговара са неформалном организацијом као што је Пленум, која нема стално чланство и представнике и у чијем раду може да учествује свако, и студенти и они који нису студенти“, рекла је Весна Димитријевић у телефонској изјави агенцији Бета датој после ванредне седнице Савета факултета.

Весна Димитријевић је навела да је на седници Савета изражена сумња у то да се захтеви студената постављају да би били решени, јер се, како је објаснила, стално постављају нови и навела да је пред седницу достављено 28 захтева, а неки, према њеним речима, нису у надлежности факултета.

Весна Димитријевић је рекла да су на ванредној седници Савета у понедељак разматрани начини одржавања наставе на факултету, између осталог и измештање у друге институције, али да на појединим катедрама постоје велики проблеми због броја студената и везаности за одређене кабинете и лабораторије.

Весна Димитријевић је казала и да ће се факултет, ако блокада не буде обустављена, обратити оснивачу, односно држави за помоћ и да се, ако не буде нађено одговарајуће решење за одржавање наставе, разматра прекид рада факултета.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg