Затражена Пајтићева оставка и ванредни избори

Извор: Викиновости

12. април 2013.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Представници опозиционих партија у Скупштини Војводине у петак су на митингу „Стоп разбијању Србије“ у Новом Саду затражили расписивање „ванредних“ покрајинских избора.

Они су на митингу пред око 5.000 грађана затражили и оставку покрајинског премијера Бојана Пајтића, кога су називали сепаратистом и у говорима га оптуживали за финансијске малверзације.

Затражили су и повлачење Предлога декларације о заштити уставних и законских права, који је раније Скупштини Војводине упутила Влада Војводине.

„Ако се оглушите о наше захтеве, ето нас овде поново, у још већем броју, па ћемо се мало дуже задржати, па ћемо дочекати ванредне изборе“, поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић из Српске напредне странке.

Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић затражио је оставку Бојана Пајтића: „Народни гнев нећемо моћи да каналишемо и контролишемо ако наставиш да се понашаш као последњи диктатор у овом делу Европе. Тражимо да се у хитном року повуче Предлог декларације, да Пајтић поднесе оставку. Очекујемо слободне изборе без изборне крађе“.

Председник Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије Душан Бајатовић рекао је да је Социјалистичка партија Србије „докторирала на спречавању сепаратизма 1988. године“.

Он је за председника Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка који је данас на скупу у Јужном Тиролу, рекао да учествују на састанку „свих европских сепаратиста“, где покушава да „интернационализује“ питање Војводине.

Код зграда Скупштине и Владе Војводине, у центру Новог Сада, било је појачано полицијско обезбеђење, као и на још неколико пунктова, између осталог и код Радио-телевизије Војводине.

У више делова града биле су паркиране десетине аутобуса са регистарским ознакама из Војводине и других делова Србије.

Извор[уреди]