Пређи на садржај

Затворене амбасаде САД због терористичких претњи

Извор: Викиновости

4. август 2013.
САД -  (ВОА) - После упозорења Стејт департмента на могуће терористичке нападе, и Интерпол издао саопштење у којем се наводи да постоји опасност од напада Ал Каиде.

Сједињене Државе почеле су данас са затварањем више од 20 амбасада и конзулата, а на снази је и даље упозорење за све своје држављане који путују, да постоји опасност од терористичког напада Ал Каиде.

Неке друге земље предузеле су сличне акције, а Интерпол је сада издао и своје безбедносно упозорење. Интерпол је саопштио да је њихово упозорење уследило пошто је већи број терориста недавно побегло из заатвора у Ираку, Либији, Пакистану и шест других земаља. Интерпол сумња да Ал Каида стоји иза неколико ових побуна, које су омогућиле бег стотинама терориста и криминалаца.

Стејт Департмент наводи да је претња најозбиљнија на Блиском истоку и у земљама северне Африке као и да би напад са Арапског полуострва могао да буде изведен до краја августа.

Бела кућа је поводом терористичких претњи у суботу одржала састанак на високом нивоу, а међу присутнима су били саветница за националну безбедност Сузан Рајс, државни секретар Џон Кери, секретар за одбрану Чак Хејгел, секретар за унутрашњу безбедност Џенет Наполитано, као и директори ЦИА-е, ФБИ-а и НСА-а.

Извор[уреди]