Заказано ново окупљање на Филозофском

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. октобар 2011.
Нови Сад/ Србија (Beta) - Студенти организовани у Пленум на Филозофском факултету у Новом Саду напустили су у понедељак факултетску зграду и најавили ново окупљање на истом месту за уторак у 20 часова.

Они су на Пленуму истакли захтеве за боље образовање у Србији. Пленум је одржан у амфитеатру Филозофског факултета и присуствовало му је око 300 студената.

Управа факултета саопштила је да ће се настава одвијати редовно.

Између студената на Пленуму долазило је повремено до вербалних конфликата, а мањи број студената оптуживао је Пленум да жели да заустави наставу на факултету и говорио да Пленум организују „нерадници“.

Присталице Пленума, који су били у већини, казали су да је Пленум заправо непосредна демократија и да њему могу да присуствују не само студенти са било ког факултета већ и заинтересовани грађани.

Као и у Београду, пленум у Новом Саду захтева прелазак свих студената који су остварили 48 бодова на буџет и укидање рангирања. Они траже и ограничење школарине на три минималне месечне плате. Пленум захтева и враћање апсолвентских рокова и апсолвентског стажа, као и укидање наплате пренетих испита.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg