Пређи на садржај

Завршетак нове деонице магистралног пута од 4,5км

Извор: Викиновости

25. март 2010.
Крагујевац/ Србија Предузеће за изградњу града данас изводи завршне радове на магистралном путу првог реда Крагујевац-Баточина, на деоници од 4,5км. Након испитивања мостова на пробно оптерећење, деоница ће бити пуштена у саобраћај највероватније око Ускрса, 5. априла. Укупна вредност ове инвестиције укључујући и петљу Цветојевац или Капавац је око 750 милиона динара, а средства су обезбеђена из Националног инвестиционог плана.

Данас се обављају завршни радови на асфалтирању објеката који се налазе на овој деоници, надвожњака и моста преко Лепенице у дужини око 60м. Преостаје још само обележавање вертикалне сигнализације како бисмо деоницу пустили у саобраћај за Ускрс - истакао је Вељко Мерџан, директор Предузећа за изградњу града.

Битно је још истаћи да надзор над овим радовима врше грађевински инжењери из Предузећа за изградњу града без новчане накнаде, што је био предлог овог предузећа упућен НИП-у како би ова инфестиција била што јефтинија и на основу тога је направљена уштеда од 11 милиона динара.

Извор[уреди]