Завршен протест таксиста (видео)

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуДео блокаде пута на Славији

Београд/ Србија (Бета) Представници такси возача и Владе Србије постигли су у четвртак увече договор након чега су таксисти почели да се разилазе.

Представник Синдиката такси возача и ауто-превозника "Независност" Бранко Виторовић рекао је агенцији Бета да је постигнут договор да се обавеза увођења фискалних каса одложи до 1. марта 2010. године. Како је рекао, преговори о осталим захтевима биће настављени.

Током протеста таксисти су блокирали Немањину улицу, од Кнеза Милоша до Трга Славија, а због протеста саобраћај се одвијао отежано. Таксисти и ауто-превозници организовали су у четвртак штрајк у Београду и у више градова Србије, захтевајући да се укине обавеза увођења фискалних каса до почетка 2013, да се са улица уклоне таксисти који раде без дозволе и из других су градова, да се утврди минимална цена услуга и да се укине такса на луксуз и плин приликом регистрације возила.

Захтева се и појефтињење свих врста еколошких горива за такси возаче и ауто-превознике, измене правилника о вођењу путних налога и увођење чланова синдиката у радну групу за израду правилника везаних за Закон о безбедности саобраћаја.

Видео[уреди]

Извор[уреди]