Завејано 100 домаћинстава у Новој Вароши

Извор: Викиновости
Нова Варош
Слика: Duja.

8. април 2015.
Нова Варош-  (Beta) - У деловима општине Нова Варош због снега и сметова који достижу висину до два метра завејано је између 80 и 100 домаћинстава, изјавио је у среду директор Дирекције за изградњу Мирољуб Шапоњић.

Он је агенцији Бета рекао да је посебно тешка ситуација у Јасенову, Божетићи, Драглица и Белој Реци где је нападало више од 50 центиметара новог снега, па су локални и некатегорисани путеви непроходни.

„Дали смо налоге да се очисте путеви до центара месних заједница, али су проблем засеоци и усамљена домаћинства у којима најчешће живе старији грађани. Зато смо затражили помоћ од републичких органа, пре свих Сектора за ванредне ситуације да нам обезбеди нафту како би активирали механизацију на чишћењу путева“, рекао је он.

На делу територије општине Нова Варош проглашена је ванредна ситуација јер су завејани сеоски путеви на надморској висини изнад 1.000 метара.

Ванредна ситуација због обилних снежних падавина проглашена је у месним заједницама Акмачићи, Јасеново, Бела Река, Амзићи, Драглица, Радојиња, Рутоши, Божетићи и Негбина.

Извор[уреди]