Пређи на садржај

Забрињавајуће изјаве команданта Кфора

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

25. новембар 2011.
Чаглавица-  (Beta-AP) - Председник општине Звечан Драгиша Миловић оценио је у петак да су изјаве команданта Кфора Ерхарда Древса о могућој ескалацији насиља на северу Косова „забрињавајуће за све који живе“ у Покрајини.

Миловић је за КиМ радио из Чаглавице казао да Кфор „ради онако како Приштина одлучује“, а Срби са севера Косова „неће погоршати безбедност и нарушити ионако тешку ситуацију“.

„Очигледно је да те најаве долазе из Приштине. Како сам Древс каже, Приштина постаје нервозна, а ми очекујемо од њега и свих представника Кфора да у складу са мандатом и у складу са Резолуцијом 1244 одрже стабилност и безбедност свих који живе на Косову и Метохији“, казао је председник општине Звечан.

Према његовим речима, нису истините тврдње да барикаде ограничавају кретање војника Кфора.

У интервјуу за сајт оружаних снага Немачке, командант Кфора Ерхард Древс је оценио да би нова ескалација на северу Косова била могућа „само у случају избијања насиља већих размера“, али да до ескалације свакако „неће доћи због несразмерних поступака Кфора“.

Поводом тих изјава Древса у петак је реаговало и Српско национално веће северног Косова и Метохије, које је оценило да би Србија сада морала да затражи повратак до хиљаду војника и полицајаца на Косово.

Извор[уреди]