Жоли: Филм није антисрпски, јер то није мој став

Извор: Викиновости


Анџелина Жоли
Анџелина Жоли

15. фебруар 2012.
Сарајево-  (Бета) - Холивудска глумица и редитељка филма "У земљи крви и меда" Анџелина Жоли рекла је у уторак у Сарајеву, уочи гала премијере свог филма, да се заљубила у овај регион захваљујући глумцима који су интерпретирали ликове у њеном филму.

"Било је тешко наћи баланс у раду на снимању филма јер се ради о изузетно осетљивој теми. Посебно је осетљива тема јер је политика у овом региону јако компликована", казала је Џолијева на конференцији за новинаре.

Упитана да ли је њен филм антисрпски рекла је да "није уопште усмерен против Срба јер она нема такав став".

"Такве реакције показују колико је овај регион подељен. Глумци су ме научили јако пуно о томе како је бити део овог региона, како је бити уједињен, како је бити Југословен. Ја мислим да од чланова екипе који су глумили у мом филму, нико не размишља о томе одакле је онај други", рекла је Анџелина Жоли.

Према њеним речима, српски глумци су јако талентовани као и остали глумци с којима је радила на реализацији филма "У земљи крви и меда".

Упитана на који начин се припремала за снимање филма, Жолијева је рекла да је имала доста саветника.

"Они су ме саветовали и када сам приватно боравила у БиХ, разговарала сам са жртвама, званичницима... Јако пуно сам истраживала. Имала сам различите саветнике и из војне области, а видела сам и доста документарног материјала", рекла је Џолијева.

Глумица је истакла да је задовољна својим првим редитељским филмом и да према њему има јаке емоције.

Извор[уреди]