Жандармерија не блокира алтернативне путеве

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


9. април 2012.
Београд-  (Beta) - Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је у понедељак да Жандармерија није блокирала алтернативне путеве према Косову, него је само на „једном месту било проблема“, па је српска полиција грађане само „преусмеравала на друге путеве“.

„Да се не правимо луди. Ако се већ праве алтернативни путеви, суштина је да се праве тамо где их нико не види, а не на 10 метара од пункта, као на 50 метара од прелаза је алтернативни пут и као Кфор не види ко ту пролази“, рекао је Дачић новинарима у Београду.

Дачић је рекао да је полиција недавно „то урадила“ јер су постојали најава и обавештајни подаци да ће Кфор током викенда „силом затворити све алтернативне прелазе“.

„Да се то не би десило наши су људи само преусмеравали на неке друге путеве и то је наша улога, да помогнемо нашем народу и одблокирамо алтернативне путеве, јер је наш циљ мир и стабилност на Косову“, рекао је Дачић.

Дачић, који је и кандидат Социјалистичке партије Србије за председника Србије, поновио је да је најбоље решење за Косово разграничење и навео да је то у интервјуу Политици навео и бивши амбасадор Велике Британије у Србији Ајвор Робертс.

Дачић је изјавио и да су у нередима и нападима на полицију у београдском предграђу Ресник учествовали навијачи Црвене звезде и Рада.

Он је казао да је приведено 20 осумњичених, од којих је 14 задржано, а против 16 особа поднете су кривичне пријаве због напада на овлашћено службено лице и насилничког понашања, и додао да су од тих 16 осумњичених, двојица малолетни.

Извор[уреди]