Пређи на садржај

Ештон чека сазнања о дијалогу да најави посету Београду

Извор: Викиновости

15. април 2013.
Брисел/ Белгија (Beta) - Висока представница Европске уније (ЕУ) Кетрин Ештон чека на „додатна сазнања“ о дијалогу Србија-Косово, која очекује док буде у посетама Подгорици, Тирани и Скопљу, да би најавила и одлазак у Приштину и Београд, пренели су упућени европски извори у Бриселу.

За сада, како је речено агенцији Бета, нема новог, битног развоја о дијалогу Београд-Приштина, а висока представница ЕУ би можда, у оквиру турнеје по региону, могла посетити и Босну и Херцеговину.

За Кетрин Ештон би, додали су званичници у Бриселу, евентуалне посете Приштини и Београду биле важне и за потпуније сагледавање напретка у односима Србије и Косова у припреми извештаја који она 22. априла у Луксембургу треба да поднесе Савету министара иностраних послова ЕУ.

Практично до данас је још био празан део који висока представница ЕУ треба да попуни у извештају Европске комисије о реформама и напретку Србије и Косова на путу ка ЕУ, који ће сутра поподне у Стразбуру обелоданити комесар за проширење ЕУ Штефан Филе.

Маја Коцијанчич, портпаролка Кетрин Ештон, данас је поновила синоћно саопштење високе представнице ЕУ, у којем је наглашено да је она кренула у посету Западном Балкану да би подстакла регионалну сарадњу и „ојачала посвећеност ЕУ европској перспективи Западног Балкана“.

Извор[уреди]