Дреновак завршио такмичење на Играма у Лондону

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. август 2012.
Лондон/ Велика Британија (Beta) - Боксер Србије Александар Дреновак није у четвртак успео да се пласира у четвртфинале Олимпијских игара у Лондону, пошто је изгубио од Адема Каличија из Турске.

У четвртфиналу 6. августа Каличи ће се састати са победником дуела између Алжирца Абделмалека Рахуа и Јапанца Рјоте Мурате.

Једини српски олимпијски боксер Александар Дреновак рекао је вечерас да је заслужено испао, али да није незадовољан својим наступом на Играма у Лондону, на којима је испао у осмини финала од Турчина Адема Киличија.

„Ушао сам мало стегнутије у меч и био спорији, а он је то искористио и добио је са три разлике, а то мења много тога. Не могу себи да замерим да сам хтео још неки пут да га ударим, а нисам. Знао сам да ми треба нокаут, па сам у последњој рунди јурио и није да га нисам добро поткачио пар пута, али он је све издржао мушки и стоички и заслужено победио“, рекао је Дреновак после пораза 11:20.

Дреновак је у првом колу победио Еквадорца Марија Делгада Суареза, а за то је казао да му много значи.

„Могу да кажем да нисам само био учесник, дошао и отишао. Забележио сам ту победу, а то на Играма не може да се опише, то мора да се доживи и могу слободно да кажем да ми је то један од најлепших осећаја у животу“, рекао је Дреновак.

Он је додао и да нема проблема да одржава килажу, пошто је природно лакши од дозвољених 75 за средњу, али да би му више одговарала некадашња полусредња (укинута пре два олимпијска циклуса), јер је сада мало слабији у односу на противнике.

Дреновак је казао да не зна шта ће даље радити.

„Не знам шта даље, стварно. Само идем мало да одморим, нисам био на одмору три године, а на припремама сам од јануара. Сигурно нећу завршавати каријеру, вероватно ћемо ићи у Светску лигу“, казао је он.

Новинаре је занимало да ли је можда размишљао о преласку у професионалце, али је српски репрезентативац казао да је то мало вероватна опција.

„Размишљао сам и о томе, али то ми је на последњем месту. Да будем искрен, професионални бокс је код нас спрдња. Ако бих и ишао у то, тражио бих менаџера из иностранства, а то је тешко без великих резултата“, рекао је Дреновак.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg