Драгобраћа шампион Шумадијских зимских игара

Извор: Викиновости

12. април 2010.
Крагујевац/ Србија

Шумадија, поглед са Црног врха

После скоро три месеца надметања у знању, песми и игри, одлуком стручног жирија, овогодишњи победник Шумадијских зимских игара је екипа села Драгобраћа.

У финалном такмичењу које је организовано у препуној хали Шумадија сајма и у директном преносу на програму Радио телевизије Крагујевац, снаге су поред Драгобраће одмериле екипе Чумића, Рогојевца и Бадњевца. Ипак, уз ватрену подршку највијача Драгобраћа је са само два поена разлике измакла Бадњевцу који је освојио 125 бодова. Треће место припало је Чумићу, а четвртопласирани је Рогојевац.

Екипа Драгобраће је освојила и титулу најјачег села у Шумадији у дисциплини надвлачења конопца које је организовано непосредно пред финале. Осим пехара, првопласирана екипа освојила је викенд на Копаонику и награду Електрошумадије која ће у договору са мештанима финансирати нешто капитално за то село. Поред Енергетике која је за другопласиране обезбедила ЛЦД ТВ и награде Синдиката запослених у комуналној делатности, награде су још обезбедили ЈКП Нискоградња, Шумадија сајам, Прогрес д.о.о. и Ресор за пољопривреду града Крагујевца, који је свим екипама уручио таблу за кош.

Доказ да су Шумадијске зимске игре у којима је ове године учествовало 19 села, чак и са подручја Бадњевца и Рековца, покренуле Шумадију је и податак да је такмичења пратило десет хиљада људи, а путем малих екрана захваљујући медијском спонзору РТК близу 400 000 гледалаца.

Честитајући најбољима, градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић је рекао, да је добро да се овако дружимо, да се тим поводом окупљамо и да смо овако заједно. Очигледно је да је у ово такмичење уложено много труда и рада, а то се види по искораку који је направљен у квалитету изведеног програма. Ове године, осим села са територије Крагујевца, прикључила се се села из околине Бадњевца и Рековца, па због тога очекујем, рекао је Стевановић, да идуће године направимо још један искорак и да нам се у овом пројекту прикључе и остале Шумадијске општине.

Извор[уреди]