Пређи на садржај

Добили струју после 18 дана

Извор: Викиновости


25. јануар 2012.
Врање/ Пријепоље (Beta) - Око 50 домаћинстава у селима Стрешак, Крушева Глава и Секирје у брдско-планинском делу општине Врање, добили су струју након 18 дана, рекао је шеф Диспечерске службе Електродистрибуције Врање Владан Вељковић.

Домаћниства су без струје остала на Божић, када је због снежне олује прегорео трансформатор у трафо-станици код села Крушева Главе, а који због тежине од око пола тоне није могао раније да се допреми кроз завејане путеве, казао је агенцији Бета Вељковић.

Према његовим речима, пут је рашчишћен тешком механизацијом, а снег је нападао до 1,5 метара висине.

Снег у врањском крају од уторка увече непрекидно пада и даље проузрокује испадања и кварове на далеководима, али да нема озбиљнијих проблема у снадбевању електричном енергијом.

Проблема са струјом тренутно имају становници великог броја села у општини Пријепоље. Два далековода у општини Пријепоље од ноћас су без напона па је у прекиду снабдевање струјом великог броја села. Узрок хаварија је обилни снег који пада у том делу Србије.

У погону Електродистрибуције у Пријепољу агенцији Бета је речено да су екипе већ на терену и да раде на лоцирању кварова.

Извор[уреди]