Динкић позвао кинеске фирме да граде аутопут до Црне Горе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагуThe corridor E70 near Sremska Mitrovica.jpg

23. новембар 2009.
Београд-  (Бета) Потпредседник Владе Србије Млађан Динкић најавио је данас да ће изградња аутопут Београд - јужни Јадран почети на пролеће, и позвао кинеске компаније да учествују у том пројекту.

У првој фази градиће се деоница од Београда до Љига, чија је вредност процењена на 300 милиона евра, а 30 одсто тог пројекта финансираће Влада Србије из буџета, казао је он на Трговинско-економском форуму Кина Србија. Према речима Динкића, интерес Србије је да се кинеска Ексим банка и кинеска предузећа укључе у изградњу те деонице.

"Уколико Ексим банка понуди услове за кредитеирање као за мост Земун-Борча расположени смо да укључимо кинеске компаније у тај пројекат", казао је он.

Динкић, који је и министар економије Србије, казао је да би кинеска компаније Чајна роуд анд бриџ корпорејшн (ЦРБЦ) изградњу моста преко Дунава, од Земуна до Борче, требало да почне средином 2010. године. Шефица кинеске делегације и помоћник министра трговине Кине Ћу Хунг изјавила је да је потребно јачање сарадње влада Србије и Кине и стварање повољнијег амбијента за билатералну трговину и инвестиције на 20 година.


Извор[уреди]