Пређи на садржај

Део Србије под снегом

Извор: Викиновости


8. јануар 2012.
Пирот/ Србија (Beta) - Путеви према појединим планинским селима у пиротској општини су због великих снежних наноса непроходни, као и у нововарошком крају где је у ноћи између петка и суботе нападало двадесетак центиметара снега, док је у сјеничкој општини због снежне мећаве проглашено ванредно стање.

„Мећава је трајала дуже од 24 сата. Током протекле ноћи смо уложили велики напор да једној деветомесечној беби из села Читлук, која је у једном моменту престала да дише, омогућимо да стигне до лекара у Сјеници“, рекао је потпредседник општине Сјеница Хазбо Мујовић.

Путари су успели да очисте пут Сјеница-Нови Пазар, али је и даље неколико стотина километара регионалних, сеоских и локалних путева непроходно.

У пиротској општини је на неким путевима висина снежног покривача и до 40 центиметара, рекао је агенцији Бета технички директор Фонда за грађевинско земљиште и путеве у Пироту Слободан Ранчић.

Мештани појединих старопланинских села у пиротској и димитровградској општини од петка увече су без струје због кварова на далеководној мрежи и поломљених појединих стубова на далеководу које су изазвали невреме и велики снежни наноси.

У нововарошком крају радници „Путева Ужице“ ће у суботу током дана радити на регионалном путу Кокин Брод - Јасеново - Љубиш, где су снег и јак ветар у петак заробили чистач снега на планини Муртеница.

Јавно предузеће „Путеви Србије“ апеловало је на возаче да због јаког ветра који прави снежне наносе буду опрезни и прилагоде брзину кретања возила условима на путу.

Како је наведено у саоппштењу, на делу пута од Рендара до Јарма, деоница Брзеће-Копаоник, ветар прави снежне наносе висине до два метра.

Извор[уреди]