Пређи на садржај

Делови Обреновца још под водом, али стање боље

Извор: Викиновости
Пожега након поплаве
Слика: Михаило Јовановић.

22. мај 2014.
Обреновац/ Србија (Beta) - Заменик Оперативног штаба за Обреновац и околину Славко Јевђевић рекао је у четвртак да су делови Шљивица, Забрежје, Дудова и места Саве у овом београдском насељу још увек под водом, али да је стање много боље него што је било.

„Имамо проблема у местима Шљивице, Забрежје, Дудови и Савца где су још увек под водом. Третирају се средствима за дезинфекцију како не би дошло до зараза“, казао је новинарима у Обреновцу Јевђевић.

Он је додао да је упркос тим проблемима, стање на територији Обреновца много боље и да се вода повлачи.

Командант Противтеротистичке јединице Горан Драговић казао је да се и даље ради на евакуацији становништва, али и „хватању криминалаца који користе ситуацију“.

Шеф Кризног штаба испред Управе за ветерину Душан Љуштина препоручио је грађанима да се док не буде готова дезинфекција без преке потребе не враћају у своје домове.

Он је додао да је до сада 200 тона угинулих животиња склоњено и да се ради на дезинфекцији прехрамбених објеката и месара у насељу.

Један од становника Обреновца Слободан Исаиловић казао је да дошао само по пресвлаке за децу и да у насељу нема много људи.

Извор[уреди]