Пређи на садржај

Декларација о обустављању преговора о ЕУ и НАТО

Извор: Викиновости


17. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Српска радикална странка (СРС) поднела је у понедељак Скупштини Србије Декларацију о обустављању преговора Србије о чланству у Европску унију и НАТО.

Заменик шефа посланичке групе СРС Александар Мартиновић рекао је на конференцији за новинаре да предлог Декларације дефинише полазне тачке нове политике према Косову, уз истовремено заустављање процеса европских интеграција, јер како је навео, ЕУ условљава Србију.

Према његовим речима, даље преговоре о чланству Србије у ЕУ или НАТО би требало обуставити, јер је то „политички процес заснован на условљавању Србије“.

Он је навео да су најновији захтеви ЕУ којима се тражи нормализација односа и наставак дијалога Београда и Приштине „апсолутно неприхватљиви и у директној супротности са Уставом Србије“.

Декларацијом коју је СРС предала, обавезује се Влада Србије да од међународних мисија захтева да не дозволе једностране активности привремених институција у Приштини којима се угрожава безбедност грађана и налажање решења у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244.

Извор[уреди]