Дезертери напали војна постројења код Дамаска

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


16. новембар 2011.
Дамаск-  (Beta-AP) - Сиријски војни дезертери изјавили су да су у среду извршили неколико напада на војне базе сиријског председника Башара Ал Асада у близини Дамаска, међу којима је било и једно постројење обавештајне службе.

Слободна армија Сирије саопштила је да је њен главни напад у раним јутарњим сатима био усмерен на постројење обавештајне слузбе ратног ваздухопловства у Харасту, приградском насељу Дамаска. Остали напади дезертера били су усмерени на војне контролне пунктове у четири приградска насеља Дамаска, Думи, Кабуну, Арабену и Сакби.

Извештаји о нападима нису се могли независно потврдити, а Слободна армија Сирије није објавила детаље о борбама и податке о могућим жртвама.

Сиријска влада је страним новинарима забранила улаз у земљу и спречила независно извештавање, чиме је Сирију ставила у скоро потпуну изолацију. Подаци које прикупљају групе активиста и очевици, као и аматерски видеоснимци, постали су кључни извор информација.

Напади у околини главног града су ретки, и борбе између дезертера и владине војске су се до сада водиле у северозападној првицији Идлиб, централном региону Хомса и јужној провинције Дара.

Извор[уреди]