Девојка погинула у поплави у Атини

Извор: Викиновости


22. фебруар 2013.
Атина/ Грчка (Beta-AP) - Једна девојка је у петак погинула када је бујица од провале облака захватила њен аутомобил у Атини, а у граду је поплава изазвала велику материјалну штету.

Поједини делови града били су сасвим непролазни, а затворени су били сви већи путни правци као и централна страница метроа.

У ватрогасној служби наводе да је више од 60 посада ангажовано да помогне људима да изађу из својих возила које је захватила вода.

Двадесеттрогодишња девојка била је заробљена у свом аутомобилу. Њу је извукао један други возач и пребачена је у болницу, али ипак није преживела.

Ватрогасна служба примила је око 1.500 позива за пет сати током којих је нападало више од 100 милиметара воде по квадратном метру, двоструко више од просека за цео фебруара.

Снажна олуја направила је штету и на згради парламента, где се једно стакло крова пленарне сале поломило док је службеница покушавала да са њега уклони накупљену воду. Жена је успела да се спасе, а њена фотографија како виси више од десет метара изнад посланичких клупа, обишла је свет.

Снабдевање електричном енергијом такође је било у прекиду у целом граду, због срушеног дрвећа и поплављених инсталација.

Извор[уреди]