Пређи на садржај

Две жртве мраза у уторак у Србији

Извор: Викиновости1. фебруар 2012.
Србија -  (Бета) - У Србији је у уторак пронађено двоје мртвих људи смрзнутих у снегу, док је један човек избављен на температури од минус 15 степени целзијуса.

У 14 општина у Србији и даље је на снази ванредна ситуација, изјавио је начелник сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије Предраг Марић и навео да ће нови снег који се најављује отежати ситуацију.

Тело Н. С. (72) из Клоке код Тополе пронађено је смрзнуто у снегу око 11 сати у снегу поред куће у којој је становао, рекао је доктор Дома здравља у Тополи Момчило Гојковић. Он је додао да је човек био болестан и да је из куће изашао у понедељак око 18.30 и више се није вратио.

У планинском селу Преветица код Куршумлије, супруг је у уторак на километар и по од породичне куће у пронашао тело супруге Б.М. (50), завејано у снегу. Она је у понедељак пре подне отишла у суседно село Орловац да помогне старијем болесном брачном пару у кућним пословима, а у касним поподневним кренула ка својој кући.

У Куршумлији су последњих дана температуре падале и до минус 20 степени уз обилан снег.

Мештанин завејаног планинског села Пасјача, удаљеног 15 километара од Прокупља, избављен је у уторак из снега на температури од минус 15 степени целзијуса. Човек је имао промрзлине и пребачен је у прокупачку болницу, где је после указане помоћи дошао свести и његово стање је стабилно.

Клиници за ортопедију и трауматологију Клиничког центра у Крагујевцу јавило се у последњих неколико дана око 80 пацијената повређених на снегу и леду, од којих је највећи број имао контузије и повреде од пада и преломе руку и ногу.

Путеви до 60 домаћинстава у селима око манастира Свети Прохор Пчињски - Јабланица, Воганце и Горњи Старац, у општини Бујановац, од Божића су завејани и непроходни са снежним сметовима који достижу висину до метар и по.

Извор[уреди]