Двери организују протесте против Параде и владе

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

26. септембар 2013.
Београд/ Србија (Beta)- Ванпарламентарне покрет „Двери“ организоваће у суботу, 28. септембра, у Немањиној улици у Београду скуп против Владе Србије и Параде поноса, чије одржавање је најављено за исти дан..

Ванпарламентарне покрет „Двери“ организоваће у суботу, 28. септембра, у Немањиној улици у Београду скуп против Владе Србије и Параде поноса, чије одржавање је најављено за исти дан.

Лидер „Двери“ Владан Глишић рекао је у четвртак новинарима да ће дан раније, у петак, 27. септембра, у 17 часова бити организована и породична шетња у Кнез Михаиловој улици у Београду.

Како је навео, оба скупа која организују „Двери“ треба да истакну значај породичних вредности у знак протеста због Параде поноса. „Двери“ су, према Глишићу, затражиле одобрење од полиције за одржавање својих скупова у Београду, али још нису добиле никакав одговор да ли су окупљања дозвољена.

„Полиција може да забрани скупове наше, али ми ћемо доћи, па нека они примењују законска средства“, рекао је Глишић.

Лидер „Двери“ је рекао и да они желе да њихови скупови протекну мирно и без насиља. Он је изразио бојазан од насиља на најављеним скуповима, јер, како је рекао, живимо у фрустрираном друштву у коме свака ситница може да изазове пожар. Глишић је рекао да ако Влада Србије одлучи да забрани Параду поноса то ће бити искључиво због избора, а не због страха од насиља на улицама Београда.

Упитан о томе како третира питање ЛГБТ заједнице, Глишић је рекао да је против дискриминације, јер је сексуална оријентација право на приватност које не треба да се злоупотребљава у јавном простору.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg