Дачић потврдио хапшење за Сезанову слику

Извор: Викиновости


12. април 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Министар полиције Србије Ивица Дачић потврдио је у четвртак хапшење четири особе код којих је нађена украдена слика Пола Сезана чија је вредност процењена на 100 милиона евра.

На конференцији за новинаре у Београду на којој је била изложена украдена слика „Дечак у црвеном прслуку“, Дачић је рекао да је слику из музеја у Швајцарској украо Рашко Младеновић са још неким лицима која су за сада непозната.

Према његовим речима, сви ухапшени - Рашко Младеновић, Иван Пековић, Горан Радојевић и Бобе Недељковски, већ имају криминалне досијее.

„Не памтим да смо имали вреднију заплену“, рекао је Дачић на конференцији за новинаре на којој је приказан снимак хапшења и налажења слике која је украдена 10. фебруара 2008. из Музеја у Цириху.

Тада су украдене четири слике, међу којима је Сезанова. Две слике Винсента ван Гога нађене су два-три дана после крађе, док се још не зна судбина једне слике Едгара Дегаа.

Специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић је рекао да су осумњичени планирали да продају украдену слику за 3,5 милиона евра, а да им је исплаћено 2,8 милиона евра.

Он је казао да су осумњичени ухапшени приликом последње предаје новца за откуп слике коју је полиција нашла сакривену у аутомобилу.

Извор[уреди]