Дачић позвао на јединство око споразума с Приштином

Извор: Викиновости

26. април 2013.
Београд/ Србија (Beta) - Премијер Србије Ивица Дачић позвао је у петак посланике у Скупштини Србије на јединство без обзира на различите ставове о споразуму поштигнутом у Бриселу с Приштином, за који је истакао да је највише што је Србија могла да добије.

Ивица Дачић
Слика: Justis- og beredskapsdepartementet.

„Ово је највише што се могло. Споразумом је омогућен и наставак европских интеграција које су за наш народ од суштинске важности. Отворили смо простор да се о Косову разговара на равноправној основи, уз сагласност председника Србије, и зато је важна и сагласност парлемента“, рекао је Дачић образлажући Извештај Владе Србије.

Он је истакао да у споразуму се не са једином словом не помиње назавиност Косова и да би његовим не прихватањем следила „Косовска олуја“.

„Питање бити или небити, зато ми данас говоримо да смо успели у преговорима у Бриселу, ми сада бирамо какву ћемо Србију имати сутра - понижену, у народним кухињама, или јаку и развијену у којој ће бити лекова за све и који ће бити лек за све“, истакао је Дачић.

Током говора више пута је прекинут због негодовања опзиције, пре свих чланова Демократске странке Србије, на чије је критике рекао да су имали прилику да реше питање Косова, а да то нису учинили већ су ћутке гледали како је једнострано проглашена независност.

Извор[уреди]