Пређи на садржај

Дачић позвао Србе да изађу на изборе и узму локалну власт

Извор: Викиновости
Манастир Грачаница
Слика: Радосав Стојановић.
Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

19. октобар 2013.
Манастир Грачаница-  (Beta) - Председник Владе Србије Ивица Дачић позвао је у суботу у Грачаници Србе на Косову да гласају на локалним изборима у покрајини, заказаним за 3. новембар, и да тако узму власт у своје руке.

„Приштина ми је забранила долазак у Штрпце, траже да се не мешам. Нема потребе да се мешам, јер знам да ћете гласати за оне који ће имати јединствен став са Београдом. Приштина не забрањује долазак онима који се залажу за бојкот избора или колаборацију са Приштином јер Приштини не одговара да изадјете на изборе“, рекао је Дачић пред више хиљада људи коју су га дочекали испред манастира Грачаница.

Често прекидан узвицима окупљених „Ивице, Србине“, Дачић је рекао да Срби на Косову осим Србије немају другу државу која стоји иза њих и да зато јединствени треба да изађу на изборе и заштите национални интегритет и достојанство.

„Доста нам је било пораза, треба нам победа. Зато од вас тражим победу на изборима. Не победу за 'Српски' (изборну листу грађанске иницијативе Српске) него победу за јединство Београда и Срба са Косова и Метохије“, рекаон је Дачић.

Извор[уреди]