Пређи на садржај

Дачић не очекује тешкоће у спровођењу споразума

Извор: Викиновости

28. мај 2013.
Београд/ Србија (Beta) - Премијер Србије Ивица Дачић рекао је у уторак да не очекује веће тешкоће у спровођењу Бриселског споразума до 27. и 28. јуна када ЕУ одлучује о датуму почетка преговора са Србијом.

„Очекујемо да одлука Европског савета буде позитивна зато што је Србија заслужила да добије датум због свих напора које је уложила да се дође до неког договора који је био тежак и много тежи за српску страну, него за приштинску“, рекао је Дачић новинарима у Палати Србија.

Премијер је додао да је, с друге стране, Влада Србије ипак свесна процедура у неким земљама ЕУ где о почетку преговора са Србијом треба да се изјасни и парламент, као и да то није случај само у Немачкој.

Дачић је додао да је до 27. и 28. јуна предвиђено неколико корака, пре свега у дефинисању планова и законских решења која треба мењати да би се споразум спровео.

„У Влади Србије делимо уверење да апсолутно нема никаквих разлога да Србија не добије датум и да би то била потпуно неправедна одлука“, навео је председник Владе Србије.

Дачић је најавио да данас поподне иде у Брисел и да ће сутра имати обраћање Комитету за спољне послове Европског парламента.

Премијер је казао да не зна када ће се следећи пут састати са представницима косовских Срба који одбијају да учествују у спровођењу споразума с Приштином.

„Ми имамо државни и национални интерес да заједнички и плански спроводимо оно што смо договорили на начин који би био у најбољем интересу српског народа који живи на Косову и Метохији“, рекао је Дачић.

Извор[уреди]