Пређи на садржај

Дачић најоштрије осудио убиство припадника Еулекса

Извор: Викиновости


И. Дачић
Слика: mediaportal.vojvodina.gov.rs.

19. септембар 2013.
Србија -  (Beta) - Премијер Србије Ивица Дачић најоштрије је у четвртак осудио убиство припадника Еулекса на Косову и рекао да се ради о чину који је уперен против интереса српског народа и Србије.

„Најоштрије осуђујемо овај чин који је уперен против државних и политичких интереса Србије и српског народа ... Ко год да је ово урадио, урадио је оно што би наши непријатељи највише желели да учини“, рекао је Дачић на конференцији за новинаре након разговора са шефом чешке дипломатије Јаном Кохоутом.

Дачић је такође казао да је Србија понудила помоћ Еулексу у проналажењу починиоца тог злочина и додао да ће о ситуацији на Косову данас у 14 часова телефоном разговарати са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон.

Министар Кохоут је рекао да је, према последњим информацијама, у инциденту рањен и један чешки припадник Еулекса и најавио да ће Чешка такође инсистирати да се починиоци пронађу.

У вези са чешко-српски односима, Дачић је рекао да су они у сталном успону а Кохоут је напоменуо да ће Чешка - без обзира на то ко ће победити у октобру на тамошњим парламентарним изборима - наставити да пружа подршку Србији у њеним настојањима да постане чланица Европске уније.

Извор[уреди]