Пређи на садржај

Дачић: Смена свих који раде супротно државним интересима

Извор: Викиновости

19. август 2013.
Текериш/ Србија (Beta) - Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је у петак да нико нема право да води политику супротну државним интересима и да ће сви функционери који на Косову и Метохији који то чине, бити ​​смењени.

„Нико нема право да води политику супротну државним интересима ... државни интерес је да Срби имају своје легитимне и легално изабране представнике који би били међународно признати, а не само представљени као паралелне структуре које нико жив у свету не признаје“, изјавио је Дачић на у Текеришу на обележавању 99. годишњице Церске битке.

Дачић је подсетио да Београд толико инсистира на изборима јер ће из локалних скупштина проистећи заједница српских општина.

„То је у нашем интересу, пре свега Срба који тамо живе, и у том смислу ћемо предузети све мере које ће јасно показати опредељење Владе Србије да се то види“, казао је премијер.

Премијер је указао да је сасвим сигурно да нико у Србији не може да буде на државној функцији, да води политику супротну оној за коју се залаже Влада.

„То значи“, рекао је Дачић, „да ће уследити промена на Косову и Метохији у државним органима у којима се налазе они који воде супротну политику“.

Извор[уреди]