Пређи на садржај

ДС: Зашто Кнежевић није упозорио грађане

Извор: Викиновости24. фебруар 2013.
Србија -  (Beta) - Демократска странка (ДС) затражила је у недељу од првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да каже грађанима зашто министар пољопривреде Горан Кнежевић није недељама упозорио грађане да пију млеко које по, усвојеним европским стандардим, није исправно.

„Због чега, све док то није саопштио покрајински секретар за пољопривреду, није дао налог да се то млеко повуче из продаје, зашто није одмах дао налог да се фармама достави кукуруз из робних резерви и њиме замени кукуруз који је изазвао повећање афлатоксина у млеку, него је то урадио тек пре два дана?“, наводи се у саопштењу ДС-а.

Демократе од Вучића очекују и да покрене измену закона и подигне дозвољени проценат афлатоксина у млеку, „јер ако ови проценти нису опасни по здравље, нема потребе да у закону и даље стоје таква ограничења“.

Покрајински одбор Демократске странке ДС-а такође је оптужио Владу Србије да покушава да „заташка“ аферу с млеком.

„Срамотно је да Влада Србије панично тражи кривца, док се све друге владе у региону боре са проблемом са млеком и труде се да заштите производјаче млека али и сточне хране“, наводи се у саопштењу покрајинског ДС-а.

Извор[уреди]