Пређи на садржај

Гужве испред продавница Епла

Извор: Викиновости


16. март 2012.
Њујорк-  (Beta-AP) - Еплови (Apple Inc.) најоданији купци у петак су окупирали продавнице у САД и још девет земља, често чекајући у редовима и неколико сати да би били међу првима који ће доћи до нове верзије Ајпеда (iPad).

Трећа верзија Епловог таблет рачунара почела је у петак да се продаје и у Аустралији, Француској, Хонгконгу, Јапану, Канади, Немачкој, Сингапуру, Швајцарској и Великој Британији, а за седам дана ће доћи у још 25 земља.

Чекање у реду је за многе купце једини начин био да се што пре домогну Ајпеда 3, пошто је Епл у четвртак саопштио да је остао без залиха нове верзије и да ће муштерије морати чекају и две до три недеље како би га купиле преко интернета.

Нови модел, који се у САД продаје по цени од 499 долара, има бржи процесор, оштрију слику на екрану и побољшану камеру, мада промене нису велике као при преласку на Ајпед 2.

„Не мислим да вреди толико, али претпостављам да сам жртва друштва“, рекла је 21-годишња Парижанака која је желела да купи нови Еплов производ.

У центру Токија испред Еплове продавнице чекало је око 450 људи од којих су неки дошли током ноћи. У граду Медисон у САД, неки људи су понели пољске столице да придремају чекајући на нову верзију Ајпеда, док су се други забављали игрицама на већ застарелим моделима.

Извор[уреди]