Пређи на садржај

Горјачов осумњичен за 11 убистава

Извор: Викиновости

14. мај 2013.
Москва/ Русија (Beta) - Руски неонациста Илија Горјачов, који је ухапшен у Србији на захтев Русије, као оснивач и учесник екстремистичке Борбене организације руских националиста (БОРН), терети се за убиства 11 особа, бандитизам и нелегалну трговину оружјем.

Руски истражни комитет саопштио је да је московски Басмани реонски суд њему и његовом саборцу Михаилу Волкову, који је ухапшен у Украјини, раније одредио казну затвора.

Московски дневник Комерсант пише да су акције хапшења Горјачова и Волкова у Србији и Украјини изведене „практично истовремено“, 9. и 10. маја.

„При том су Илији Горјачову, који у Србији има стални боравак, после хапшења припадници полиције дозволили да телефонира мајци“, пише лист.

Дневник наводи, позивајући се на правника једне од руских невладиних организација да је „српски адвокат“ Илије Горјавчова посетио све београдске затворе, али да су тамо одговорили да код њих „таквог Руса нема“.

Комерсант пише, позивајући се на неименоване изворе, да је директан повод за хапшење Горјачова и Волкова било подизање оптужнице за „организовање екстремистичке групе и формирање банде“ у фебруару ове године.

Извор[уреди]