Пређи на садржај

Где су министри?

Извор: Викиновости


12. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић рекла је да расправа у парламенту није одржана због заузетости министара - за шта она има разумевања, али је указала да се такав однос према Скупштини не може правдати, јер се мора планирати присуство бар једног министра на седници.

Она је новинарима рекла да ће, уколико то не учине посланици, сама поставити Влади посланичко питање о изостанку министара.

На питање да ли министри нису у среду дошли у Скупштину због саопштавања мишљења Европске комисије о Србији, Ђукић-Дејановић је казала да „није улазила у детаље“, али да информација Владе о томе да су министри заузети, треба да буде саопштена јавности.

Она је рекла да Скупштина не може радити без представника Владе посебно када су на дневном реду значајне тачке као што је потврдјивање споразума о задуживању државе.

Ђукић-Дејановић је казала да недолазак министара негативно утиче на rad посланика мада ће, навела је, Скупштина успети да заврши све по плану, „макар радила и у доба дана који није у складу са Пословником“.

Шеф посланичке групе Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија, Бранко Ружић рекао је да је недопустиво да министри не дођу и да Влада треба да објасни зашто није дошао ни један од три најављена министра: Оливер Дулић, Милутин Мркоњић и Божидар Ђелић.

Извор[уреди]