Вучић: Србија неће у НАТО

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. август 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Министар одбране Александар Вучић изјавио је у петак, у разговору са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Дебором Ешенхурст, да Србија неће приступати НАТО савезу, али да ће у оквиру „Партнерства за мир“ наставити да развија добру сарадњу са свима.

Током састанка истакнут је значај сарадње у оквиру Програма државног партнерства, који је обострано важан и користан у свим сегментима билатералне војне сарадње, саопштило је Министарство одбране Србије.

Вучић је изразио наду да ће Национална гарда Охаја и у наредном периоду наставити са подршком процесу реформе система одбране, посебно у областима професионализације оружаних снага, учешћу на заједничким обукама и вежбама, јачање капацитета регионалне сарадње и даљег усавршавања и школовања припадника Министарства одбране и Војске Србије.

Министар одбране је исказао задовољство што ће заједно са амбасадорком САД Мери Ворлик и командантом Националне гарде имати част да присуствује свечаном обележавању завршетка радова на реновирању зграде Основне школе „Светозар Марковић“ у Краљеву, коју су заједнички реализовали припадници Националне гарде Охаја и Војске Србије у оквиру пројекта „Хуманитарна асистенција“ Европске команде САД.

Поред тога, Вучић је захвалио америчкој страни за помоћ у опремању и модернизацији савременим системима и донацији 17 возила типа Хамер, који ће путем Програма иностране војне помоћи бити допремљени Војсци Србије. Посебно је истакао значај експертске помоћи Националне гарде за даљи развој базе „Југ“ и скору обуку војних свештеника Војске Србије.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg