Вучић: Мере за спас Србије

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Седиште парламента ЕУ
Слика: Medija centar Beograd.


8. октобар 2013.
Србија -  (Beta) - Потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је у уторак да су предложене економске мере нужне за спас Србије и њене економије, и у супротном земља не би могла да опстане.

„Веома је важно да подржимо оно што је изнео министар Крстић. Лично сам сагласан са сваком речју коју је изговорио министар финансија. Он то није извео политички вешто него стручно. Све то што је рекао важно је за спас српске економије и опстанак српске државе и ми другачије не можемо да опстанемо“, рекао је Вучић на отвореној седници Владе .

Вучић је рекао да за разлику од Грчке и Аргентине који су у ситуацији великих дугова имале помоћ споља , Србија то не би имала ако би наставила да се понаша неодговорно.

„Не бисмо имали никога ако бисмо наставили да се понашамо неодговорно. Огорчен само на претходне политичаре што не знамо колико људи ради у јавном сектору, тек за који дан ћемо знати шта то плаћамо и колико плаћамо“, рекао је он .

Вучић је рекао да се предложене мере не стављају на терет пензионера.

Потпредседник владе је потом рекао да се морају смањити службена путовања и да неће дозволити да осма тачка данашње седнице о одласцима у иностранство буде изгласана.

„Ови из МУП - а као да су сви Ивице (премијер Србије Дачић) из Министарства унутрашњих послова. Овај иде у Кореју, а не знам зашто. Сваки дан нам неко иде у Литванију“, рекао је Вучић обраћајући се премијеру Србије .

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg