Пређи на садржај

Вођа Исламске Државе тешко рањен

Извор: Викиновости
Абу Бакр ел Багдади
Слика: U.S Armed Forces.

21. април 2015.
(Beta-AP) - Вођа Исламске Државе Абу Бакр ел Багдади тешко је рањен у ваздушном нападу на западу Ирака, због чега не руководи том организацијом на свакодневној бази, изјавио је један извор за британски лист Гардијан.

Извор у Ираку са везама са терористичком организацијом рекао је да је Багдади задобио тешке повреде у марту у ваздушном нападу међународних снага предвођених САД, објавио је данас Гардијан.

Багдадију је испрва био угрожен живот, али је полако почео да се опоравља због чега је препустио свакодневно руковођење операцијама Исламске државе, рекао је извор.

Због његовог рањавања је организован хитан састанак вођства Исламске Државе које је испрва веровало да ће умрети и планирало да именује новог вођу.

Двојица званичника - западни дипломата и саветник у ирачкој влади-потврдили су да се напад догодио 18. марта близу границе са Сиријом.

Багдади је већ једном био мета када су у децембру амерички авиони напали два возила код Мосула. Тада је убијен његов блиски сарадник, док је Багдади био у другом возилу које није било погођено.

Извор[уреди]