Вождовац испуњава критеријуме за Супер лигу

Извор: Викиновости

1. август 2013.
Србија -  (Beta) - Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић рекао је да је гашење Хајдука из Куле трагедија за српски фудбал и да би у предстојећој сезони ту екипу у Супер лиги могао да замени Вождовац, пошто испуњава све критеријуме, пренели су данас медији.

Датотека:Srbgrb.jpg

„Случај Хајдук је трагедија за српски фудбал. Туга, понајвише због чињенице да наслеђени проблем не може нико да реши. У Кули смо имали стабилност суперлигаша. Клуб не може да финансира ни локална самоуправа. Уплашио ме исход, али верујем да ће Хајдук смоћи снаге да се у догледно време врати у Супер лигу“, рекао је Караџић за данашње издање Спортског журнала.

Фудбалски клуб Хајдук из Куле угасио се у уторак, после 101 године постојања. Скупштина клуба донела је такву одлуку због доспелог дуга од 2,5 милиона евра на име неплаћених инвестиција на стадиону из 1990. године.

Извршни одбор ФСС одлучиће следеће недеље ко ће у Супер лиги заменити Хајдук. Према правилнику, у елити би требало да се такмичи Вождовац, трећепласирана екипа из Прве лиге Србије.

Караџић је рекао да је Извршни одбор ФСС прошлог лета одлучио да упражњено место у Супер лиги Србије попуњава клуб из нижег ранга и истакао да Вождовац испуњава све критеријуме.

Извор[уреди]