Пређи на садржај

Власт одустала од Европске уније, Косово изговор

Извор: Викиновости


17. октобар 2012.
Београд/ Србија (Beta) - Сарадник Бечког института за међународне економске студије Владимир Глигоров изјавио је у среду да је нова владајућа коалиција одлучила да не води земљу у Европску унију, јер не жели да спроведе реформе, а Косово користи само као изговор за то.

„То је популизам који се регенерише. Мислим да је као на почетку 90-их година донета одлука да се не иде у Европску унију, и то није због Косова, већ је тако једноставније овима који су на власти“, рекао је Глигоров за телевизију Б92.

Према његовим речима, нова влада не жели да спроведе све институционалне реформе потребне за улазак Србије у Европску унију и зато се кривац тражи на другој страни, а Косово је само изговор за то.

„Људи немају представу колико је ту услова чисто институционалне и друге природе. Када погледамо то, онда могу да разумем засто влада која не жели то да ради користи Косово као изговор“, рекао је Глигоров.

Он је упозорио да је због такве политике Србија у опасности да изгуби наредних неколико година. „Економска ситуација у Србији је доста рђава. Како сада ствари стоје, ове године очекује нас пад производње најмање један одсто, а у следећих неколико година неће бити раста или ће он бити минималан. Имате у перспективи изгубљених четири пет година“, рекао је Глигоров.

Извор[уреди]