Власт Србима са Косова наменила судбину Срба из Хрватске

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


20. новембар 2011.
Београд-  (Beta) - Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је у недељу да власт намерава да са Србима на северу Косова уради оно што је Слободан Милошевић урадио са Србима у Хрватској и Босни.

„Срби са севера Косова су данас више у праву него у јулу када их је власт извела на барикаде, пружила им подршку да би данас, суочена са чињеницом да губи право да седи на две столице одлучила да због значаја 'европске' (столице) са Србима на северу уради оно што је Милошевић урадио са Србима у Хрватској и у Босни“, рекао је Јовановић на скупу ЛДП-а у београдском Дому омладине.

Јовановић је одбацио критике да је проглас „Преокрет“ издаја и навео да су уредбе председника Србије Бориса Тадића које Тадићеви министри не желе да потпишу на седницама Владе, него их потписују државни секретари, много више од онога што је Тадић критиковао као националну издају у прогласу „Преокрет“.

„А како се зове уредба испод стола у којој се каже да је за спорове на Косову надлежан Врховни суд Косова? A како се зове уредба у којој се каже успоставља се интегрисани гранични прелаз који привремене институције са Косова сматрају границом а ми сматрамо административном линијом? Хоће нам бити лакше после тога? Привремене институције то сматрају својом заставом, а ми то сматрамо крпом. Оне сматрају граничним каменом, а ми каменом за купус“, рекао је Јовановић.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg