Владин извештај супротан извештају служби

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. октобар 2011.
Београд-  (Beta) - Посланик Српског покрета обнове Александар Чотрић истакао је у петак да је извештај Владе Србије о збивањима на Јарињу супротан извештају служби безбедности који је поднет скупштинском Одбору за одбрану и безбедност, а који је проглашен за државну тајну.

„Мора бити одржана нова седница Одбора за одбрану и безбедност, отворена за јавност. Влада мора да објасни нашој јавности због чега је Народној скупштини поднела извештај који не одговара истини“, истакао је Чотрић у изјави за јавност.

Влада Србије оценила је да је Кфор 27. септембра на прелазу Јариње у сукобу са Србима дејствовао и бојевом муницијом против ненаоружаних грађана на барикадама, и да су се међународне мисије на Косову ставиле у службу Приштине, пише у Извештају данас достављеном посланицима Скупштине Србије.

Влада је у извештају оценила да су се Кфор и Еулекс ставили у службу Приштине упркос упозорењима представницима тих мисија да, после 16. септембра, када је истицао договор са Кфором о прелазима Јариње и Брњак, не предузимају никакве акције које би нарушиле њихову неутралност.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg