Више од 40 жртава тајфуна на Филипинима

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

4. децембар 2012.
Манила/ Филипини (Beta-AFP) - У тајфуну Бопа који је у уторак ујутро погодио Нови Батан на јужном филипинском острву Минданао погинуло је 43 људи, јавила је једна новинарка са лица места.

Тајфун Бопха, најјачи тајфун који је ове године погодио Филипине, стигао је до копна у уторак рано ујутро у источном делу острва Минданао, са ветровима јачине 210 километара на сат и јаком кишом.

„Пребројала сам 43 тела на земљи“, рекла је за локалну телевизију телефоном новинарка Вина Аранета која се налазила у једној згради локалне управе Новог Батана.

Локалне власти нису одмах могле да потврде ову информацију, али раније су навеле да је осам људи погинуло када је тајфун прошао кроз једно друго место на острву Минданао .

Градоначелник Новог Батана Лоренцо Балбин рекао је новинарки да су многа тела која је видела донета из једног суседног села.

Гувернер провинције Компостела Вали Артуро Уј рекао је раније истог дана да је 34 људи погинуло у Новом Батану и околини. Он је рекао да је бујица однела војни камион у коме су били војници и цивили, као и да је преплавила школу и један градски центар где су се мештани склонили.

Број жртава би могао да буде и већи пошто су путеви до места закрчени дрвећем и блатом и спасиоци не могу да се пробију да извуку настрадале, рекао је гувернер.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg