Пређи на садржај

Више демонстраната рањено у Алепу и Дамаску

Извор: Викиновости


2. март 2012.
Сирија -  (Beta-AFP) - Неколико демонстраната рањено је у петак у сиријском граду Алепу, када је полиција почела да пуца на учеснике демонстрација који су сиријске власти позвали да се повуку, и пружили подршку становницима Хомса, саопштили су активисти.

„Шест особа је рањено када су безбедносне снаге почеле да правим мецима пуцају на окупљене. Током демонстрација је ухапшено 15 људи“, рекао је агенцији Франс прес портпарол комитета активиста, Мохамед Халаби.

Према његовим речима, „хиљаде људи“ који су протестовали у Алепу су пружили подршку Хомсу, позивали сиријски режим да се повуче и тражили наоружавање слободне сиријске војске.

Демонстрације су одржане и у Дамаску, а сиријска Опсерваторија за заштиту људских права је саопштила је и у том граду полиција пуцала на демонстранте и да је тада рањено пет демонстраната.

Противници сиријског режима су позвали становнике да учествују на демонстрацијама, како би тражили наоружавање сиријске војске, пошто је званична војска јуче преузела четврт Баба Амр у Хомсу.

Извор

[уреди]