Пређи на садржај

Вики воли Земљу поново у Србији!

Извор: Викиновости

14. мај 2023.
Београд/ Србија - Фото-такмичење Вики воли Земљу поново се одржава у Србији у периоду од 15. маја до 30. јуна 2023. године.

Победничка фотографија на светском нивоу 2016. године - Стопића пећина

Вики воли Земљу је међународни фотографски конкурс у прикупљању слободних фотографија природних добара држава, са циљем повећања јавне свести о очувању природе и промоцији и популаризацији природних лепота. Прво такмичење одржано је 2013. године, и до сада је организовано у 38 држава. У том периоду на десетине хиљада учесника послало је безмало 800.000 фотографија!

У Србији се такмичење одржава по пети пут! У периоду од 15. маја до 30. јуна 2023, такмичари свих нивоа фотографских вештина могу послати своје нове или старе фотографије, које приказује заштићено природно добро, његов детаљ или било који део живог света у оквиру њега.

Списак и мапа свих природних добара које је могуће фотографисати налази се на сајту wle.rs уз практична упутства о правилима учествовања и слању фотографија. Важно је напоменути да свака фотографија мора да садржи одговарајући ИД природног добра који се налази на списку.

За победнике такмичења и најистакнутије учеснике, спремне су вредне награде. Најбоље фотографије из Србије, настављају учешће на међународном нивоу, са финалистима из других држава. Ове године очекује се учешће око 45 држава из целог света.

На глобалном нивоу такмичења, фотографије из Србије забележиле су сјајне резултате. Тако је фотографија Чедомира Жарковића, која приказује бигрене кадице Стопића пећине, проглашена најлепшом фотографијом заштићеног природног добра на свету за 2016. годину на међународном нивоу, а Владимир Мијаиловић је са својом фотографијом кањона Раче освојио 15. место.

Свечано проглашење победника и церемонија отварања изложбе, одржаће се крајем августа о чему ће јавност бити накнадно обавештена.

За све додатне информације, можете се обратити путем мејла на info@wle.rs, и посетити званични сајт wle.rs.

Срећно свим учесницима! #WLESerbia2023 #WLE2023

Извор[уреди]