Викиновости:Услови коришћења

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Сав текстуални материјал Викиновости на српском језику доступан је под Creative Commons Attribution 2.5. лиценцом. Она дозвољава слободно преузимање, дистрибуисање и јавно саопштавање уколико се наведе име изворног и осталих аутора на начин који је одређен од стране изворног аутора или даваоца лиценце (али не тако што ћете сугерисати да вас подржава или одобрава ваше коришћење дела). Приликом сваког коришћења или дистрибуирања било ког садржаја са Викиновости, морате јасно да предочите другима уговорне услове под којима је дело лиценцирано. Најбољи начин је линк према овој интернет страни.

Братски пројекти[уреди]

Викиновости на српском језику има неколико братских пројеката. Неки од њих се користе и за потребе вести. Уколико је неки материјал преузет, Викиновости су дужне да то нагласе из чињенице да нису сви википројекти идентично лиценцирани. Због тога, уколико преузимате садржај Викиновости на српском језику, проверите да ли он садржи материјал братских пројекат. Уколико садржи, проверите и под којом лиценцом је објављен тај садржај. Најбољи начин за то је да посетите матичну страницу братског пројекта одакле потиче садржај. Упознавање и правилно коришћење лиценце веома је важно јер тиме избегавамо погрешну употребу ауторских права која су заштићена законом.

Ово се посебно односи на фотографије и друге медијске садржаје. Ниједан медијски садржај на Викиновостима на српском није са њих самих, већ са Викимедијине оставе. За услове коришћења конкретног медијског садржаја потребно је да пратите везу (обично, кликтањем на фотографију) и тамо се упутите у услове коришћења конкретног материјала.

Помоћ[уреди]

Уколико имате неке недоумице или нека питања, слободно их изнесите на Форуму.