Викиновости:Захтеви за давање бирократских права/Архиве

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Лале[уреди]


Из разлога сталне повећане активности на Викиновостима, тражим да ми се доделе бирократска права. Молим да се изјасните, хвала----László - Лале (talk) 14:00, 11. април 2010. (UTC)

Гласање[уреди]

 1. за за --FriedrickMILBarbarossa 19:34, 11. април 2010. (UTC)
 2. за за --СашаСтефановић 19:35, 11. април 2010. (UTC)
 3. за за --Mile K. talk 20:14, 11. април 2010. (UTC)
 4. за за --Millosh 15:46, 16. април 2010. (UTC)

Гласање[уреди]

 1. Против

Mile[уреди]

Такође предлажем Милета за иста права. Мислим да сви ми видимо неопходност ових права за Милета, ту је 24/7 а и ради ствари које са овим правима му дају више контроле око побољшања изгледа и квалитета вести.----László - Лале (talk) 14:00, 11. април 2010. (UTC)

Гласање[уреди]

 1. за за ----László - Лале (talk) 14:00, 11. април 2010. (UTC)
 2. за за --СашаСтефановић 19:36, 11. април 2010. (UTC)

Гласање[уреди]

 1. Против

Коментари[уреди]

Да ли је Миле сагласан са овим односно да ли је прихватио да буде предложен за бирократу? --FriedrickMILBarbarossa 19:34, 11. април 2010. (UTC)

Е, да. Размишљао сам о овоме сваки пут када би се покренуло неко гласање везано за бирократе. У овом тренутку могу да кажем се осећам привилегованим што имам администраторска, уређивачка и остала права. Волео бих да будем и бирократа, али још нисам урадио ни све „обавезе“ које имају администратор. Имамо низ бирократа које могу да ми припомогну у ретким тренуцима. Подржаћу Ласла и искористићу ову прилику да апелујем на њега да повећа свој рад на Викиновостима и допринесе овом пројекту. Википедија има преко 600 корисника месечно који је уређују а Викиновости свега неколико, па нек Ласло сам процени где је његов рад потребнији у овом тренутку. Гомила смерница, шаблона, правила и сличних преко потребних ствари остало је непреведено. Потреба за шаблонима, изворним и оргиналним вестима или вестима из низа категорија које су полупразне је огромна. Дајем снажну подршку Ласловој кандидатури и надам се да ће оправдати права која има.--Mile K. talk 20:12, 11. април 2010. (UTC)

Mile K.[уреди]


Zdravo. Želeo bih da postanem birokrata. Razlog tome je želja za većim upravljanjem korisničkim pravima i određenim grupama. Ona će mi olakšati rad i omogućiće mi da određene poslove obavljam brže i produktivnije. Iako je moj angažman na Vikivestima vidno smanjen, postepeno ću se vratiti u formu, krenuvši za koji dan.-- Mile K. talk 01:33, 17. јануар 2011. (UTC)

Гласови за[уреди]

 1. за за Миле ти знаш да сам ја за, предложио сам те још пре неколико месеци. Мислим да чак и не треба образложење, али нека га буде. Активни корисник који је водио Викиновости такорећи сам пре него сам се придружио пре две године. Мислим да је ово прави потез и да га треба подржати.(Само да напоменем да нас сада тренутно нема пуно на Викиновостима, Миле, Бојан, Михајло, Милош и ја, тако да гласање иде овако како иде сада и да је овај одељак у ствари званичан) Ко хоће нека се дода са својим ставом. Хвала ----László - Лале (talk) 00:11, 18. јануар 2011. (UTC)

Гласови против[уреди]

 1. Против

Коментари[уреди]

Ја сам све време мислио да си бирократа. -- Bojan  Razgovor  05:29, 17. јануар 2011. (UTC)

 • (Yes check.svg) Коментар: Нико против, тако да су Милету додељена бирократска права.----László - Лале (talk) 12:48, 22. јануар 2011. (UTC)

Birokratska prava BraneJ i bot[уреди]

Pozdrav narode. Ja se evo javljam da sam od Miloša preuzeo komandovanje počivšim milbotom, i da ću za početak pokušati da povratim funkcionalnost koju je svojevremeno imao. Birokratska prava su mi potrebna isključivo za kontrolu bota, te ako smatrate da ne treba da imam taj nivo ovlašćenja, spustite na nivo koji smatrate prikladnim. Dok sam tu, rad sam da pomognem i oko viki stvari za koje mislite da mogu da obavljam. -- BraneJ (разговор) 21:24, 11. јун 2012. (UTC)

Ja se slažem sa time, da vidimo šta će ostali da kažu. Momentalno nam je bot neophodan za održavanje Vikivesti u funkciji. Ja nemam više toliko vremena da svakodnevno provodim sate na vestima pa je ova pomoć dobrodošla.--László - Лале (talk) 21:59, 12. јун 2012. (UTC)
Millbot je "reinkarnacija" Miloševog bota koji je unosio/prebacivao kratke vesti sa sajta Bete, i on verovatno neće početi ozbiljno da radi još koji dan (zavisno od mojih obaveza). Ukoliko je potrebno održavanje, imam ja i drugog bota (Srbot) koji može da se bavi tim poslovima i ranije. Pošto trenutno nisam upoznat sa situacijom (tek sam se "vratio" pre neki dan), ako imaš neke botovske zadatke, možeš da mi napišeš poruku na strani za razgovor sa konkretnim zadatkom, pa da se pozabavim time. --BraneJ (разговор) 16:36, 13. јун 2012. (UTC)

Osim unošenja novih vesti mislim da zasada ništa nije neophodno. Mihajlov bot arhivira vesti a Bojan i sada vidim i Barbarosa rade oko kategorija tako da je sada tako kako jeste, pa ako šta naiđe ti slobodno kreni, imaš dovoljno pređašnjeg iskustva.--László - Лале (talk) 21:26, 13. јун 2012. (UTC)

 • (Yes check.svg) Нико против. Милош је Бранету доделио овлашћења још 11. јуна а није се ни огласио а ја сам тек данас приметио пошто сам хтео да му данас доделим та права пошто нико нема ништа против а довољно је прошло да се било ко заинтересован јави.--László - Лале (talk) 14:29, 23. јун 2012. (UTC)