Пређи на садржај

Викимедија Србије поклања слике са фото-конкурса

Извор: Викиновости

26. октобар 2016.
Београд/ Србија (Викимедија Србије) - Викимедија Србије позива вики заједницу да предложи културно-образовне институције којима ће бити поклоњене слике са одржаних фото-конкурса.

Srećni detlić
Слика: Dozon.

Током претходних година Викимедија Србије је реализовала више фото-конкурса са циљем прикупљања фотографија под слободном лиценцом, тј. увећања слободног садржаја. Победничке и слике које су биле у финалу штампане су на канвас платнима за потребе изложби које су организоване. С обзиром на то да су у припреми нови кругови фото-такмичења, Управни одбор Викимедије Србије донео је одлуку да се део слика поклони одређеним институцијама.

Позивају се уредници Википедије, чланови Викимедије Србије и сви други појединци да предложе установе којима ће ове слике оплеменити простор или допринети повећању свести о ширењу слободног знања, слободним садржајима, очувању природе и споменицима културе у нашој земљи.

У обзир долазе скоро све институције: школе, болнице, факултети, вртићи… За шест установа намењено је по 10 слика. Све их можете погледати на Википедији и у секцији „Предлози“ додати на списак институцију коју номинујете.


Извор[уреди]