Већина илегалних имиграната у САД дуже од пет година

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. децембар 2011.
Вашингтон-  (Beta-AFP) - Скоро девет од десет илегалних имиграната борави у САД дуже од пет година, а скоро половина има малолетно дете, показало је једно истраживање.

Око 35 одсто имиграната који у САД бораве без дозволе стигли су у ту земљу пре више од 15 година, њих 28 одсто пре десет до 14 година, њих 22 одсто пре пет до девет година, а преосталих 15 одсто ушло је у САД пре мање од пет година, пише у извештају заснованом на подацима са пописа.

У извештају који је објавио центар за анализу Пју хиспаник процењује се да на америчкој територији борави 10,2 милиона илегалних имиграната, што је мање од званичних процена, у којима се наводи да је у САД без докумената 10,8 милиона људи.

Пораст броја илегалних имиграната који дуго бораве у САД сведочи о чињеници да је велики број њих стигао 1990-их година и у првој деценији овог века, као и да је њихов прилив потом смањен, због слабљења америчке економије и појачане контроле на границама.

Истраживање је показало и да 46 одсто одраслих илегалних имиграната има малолетно дете. Међу имигрантима који су у САД легално, малолетно дете има њих 38 одсто, а међу рођеним Американцима та бројка износи 29 одсто.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg