Вељовић: Убиство у Бегечу није национално мотивисано

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


Бегеч
Слика: Micki.

18. октобар 2014.
Нови Сад/ Војводина (Бета) - Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је у суботу да је полиција у месту Бегеч код Новог Сада пронашла беживотно тело Слободана Стојановског (62), али да није реч о кривичном делу које је мотивисано међуетничким мржњом.

Тело је пронађено у пекари, која се налази у породичној кући Стојановског, рекао је Вељовић. Вељовић је казао да је полиција констатовала да су повреде од којих је преминуо Стојановски нанете оштрим предметом, али да ће се након извршене обдукције тачно утврдити узрок смрти. Према речима Вељовић, полиција врши истрагу, а до сада је приведено више лица која су доведена у везу са убиством.

„Ради се о лицима која су склона конзумирању алкохола и која су била у честом, свакодневном контакту са Стојановским“, казао је Вељовић.

Он је рекао да ово кривично дело није извршено по било којој националној основи, да није мотивисано догађајима на утакмици Србија-Албанија, нити се може довести у везу са задњим догађајима када су разбијане пекаре грађана албанске националности у Војводини.

„Као директор полиције желим да поручим да је полиција обавезна и спремна да пружи заштиту сваком грађанину Србије, без обзира на националну или било какву другу припадност“, казао је Вељовић.

Објаснио је да већ у суботу полиција у Новом Саду, Сремској Митровици и Вршцу, приводи на полиграфско тестирање више лица која се могу довести у везу са нападима на пекаре.

Повезане вести[уреди]

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg